Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Το Κέντρο της Καρδιάς

Τα κέντρα που καθορίζονται ή είναι ακαθόριστα, είναι η ουσία του Συστήματος του Ανθρώπινου Σχεδίου. Τίποτα δεν είναι ευεργετικότερο για μας ή τους άλλους, από το να γνωρίζουμε το πως η αντανάκλαση λειτουργεί.
Τα κέντρα που είναι ακαθόριστα καθώς προσδιορίζονται μας διδάσκουν τα πιό βασικά μας μαθήματα στην ζωή, και συνεχίζουν να μας αποκαλύπτουν όλο και πιο βαθειά γνώση και ενόραση για όσο καιρό και αν μελετάμε το σχεδιασμό μας.
Το ν αναγνωρίσουμε το Πως? εμπειριωνόμαστε τα χαρακτηριστικά των εννέα κέντρων στη ζωή μας είναι το πρώτο βήμα προς την κατανόηση του πως να τα φέρουμε στην κατάλληλη λειτουργία τους.
Ο Προσδιορισμός στ ανοιχτά μας κέντρα, μας αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούμε , με δυσλειτουργικές συνήθειες βασισμένες στην μη γνώση του σχεδιασμού μας και που μπορεί να μην είναι υγιείς για μας.
Το να αισθανθούμε τα αποτελέσματα του προσδιορισμού επάνω μας, μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία για να ξεκινήσουμε την παρατήρηση και την ενδεχόμενη αναγνώριση αυτού που δημιουργούμε στους άλλους όταν τους προσδιορίζουμε...
Οτιδήποτε είναι ενεργοποιημένο και επομένως χρωματισμένο στο Σωματογράφημά μας, προσδιορίζει τους άλλους .
Το εάν αυτός είναι ένας άνετος ή προκλητικός προσδιορισμός για κάποιον άλλο εξαρτάται στο πόσο σαφείς και καθαροί είμαστε στην ενέργειά μας.
Όταν αληθινά καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μαζί σ αυτό, θ αναλάβουμε και την πλήρη υπευθυνότητα για την ενέργειά μας και θα κάνουμε το καλύτερό μας για να μείνουμε ανοικτοί, με εμπιστοσύνη και μη ταυτιζόμενοι με την προσδιοριστική ενέργεια στα ακαθόριστα κέντρα μας ξεκινόντας έτσι ένα μακροχρόνιο δρόμο για να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών που συμβαίνουν σε κάθε επίπεδο της ζωής όπως αυτή είναι τώρα στη γη. Καλούμαστε όλοι ν αναλάβουμε το μέρος μας για την αύξηση της συνειδητότητας μας προκαλούμενοι να βαδίσουμε μ ένα ελαφρύτερο βήμα από την άποψη της ενέργειας και των υλικών πόρων και επίσης ζητιέται από όλους μας να βαδίσουμε αφήνοντας ένα καθαρότερο συναισθηματικό ίχνος.
Τα ενεργειακά μας κέντρα είναι αρχετυπικές ενέργειες που μας εμποτίζουν με τα χαρακτηριστικά που όλοι βιώνουμε. Ο καθένας έχει και τα εννέα κέντρα επομένως όλοι ξέρουμε και ζούμε ή δοκιμάζουμε τις ενέργειές τους, είτε σαν εφραστές είτε σαν υποδοχείς ..

Όταν κοιτάζουμε τριγύρω στον κόσμο μας, είναι πολύ εύκολο να φανεί το πώς το μη εξελιγμένο κέντρο της Καρδιάς εκφράζει την ενέργειά του.
Στη χαμηλότερη έκφρασή τους, οι ενέργειες του κέντρου της Καρδιάς περιλαμβάνουν τον πόλεμο, τον εγωισμό, και την υπεροψία. Αλλά, ζούμε σε καιρούς που η εξέλιξη επιταχύνεται με στόχο να ξυπνήσουμε στον τομέα της συνειδητοποίησης και διαχείρισης του Ηλιακού Πλέγματος, του Συναισθηματικού μας αποτυπώματος.
Μπορούμε όλοι να πράξουμε το μέρος μας στη θεραπεία του Συλλογικού μέσω της ανύψωσης και εξυγίανσης της ατομικής μας ενέργειας του κέντρου της Καρδιάς μας.
Στην υψηλότερη μορφή του, το κέντρο της Καρδιάς, είναι γενναιόδωρο και αγαπητικό, υποστηρίζει και ενθαρρύνει, προστατεύει και υπερασπίζει .
–Αντιστοιχεί στην Ιπποσύνη-***
Στην φυσική του κατάσταση είναι ανταγωνιστικό και παλεύει για ν αποδείξει τις φυσικές του ιδιότητες..ν αποδείξει κάτι από αυτές μέσω της δύναμης της θέλησης του.
Στην πιο δυσλειτουργική του ενέργεια το κέντρο της Καρδιάς είναι μια αρνητική αρσενική δύναμη που μπορεί να είναι αυτο-κεντρωμένη, αυτο-μεγεθυνόμενη, επιθετική ή αλαζονική, σ αντίθεση πάντα με τους άλλους (εμείς ενάντια τους, όπως στον πόλεμο).
Εάν το κέντρο της Καρδιάς μας δεν είναι καθορισμένο, και επομένως προσδιορίζεται , κάθε φορά που αισθανόμαστε ανήσυχοι, είναι που δοκιμάζουμε αυτήν την ενέργεια –της δύναμης της θέλησης μέσω του προσδιορισμού..
Αυτή είναι μια ένδειξη για να το δούμε σε μας και στους άλλους γύρω μας. Όταν το κέντρο της Καρδιάς είναι απροσδιόριστο, τότε είναι που πρέπει να είμαστε πραγματικά προσεκτικοί, για να μην ενισχύσουμε την προσδιοριστική ενέργεια, την διογκώσουμε, ή γίνουμε ανταγωνιστικοί.
Πρέπει να μπαίνετε σ επιφυλακή όταν αντιλαμβάνεστε να τραγουδάτε τους επαίνους σας παίρνοντας τον προσδιορισμό.
Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική θεραπεία στον αυτοσεβασμό.
Άλλες φορές μπορεί να υπερβάλλετε τις δυνατότητές σας σε υποσχέσεις με αποτέλεσμα να στενοχωρηθείτε.

Εάν το κέντρο της Καρδιάς μας είναι καθορισμένο στον σχεδιασμό μας, τότε μπορούμε να δούμε την ενέργεια του Εγώ μας, να καθρεφτίζεται και ίσως και να προβάλλεται μεγεθυμένη πίσω σε μας, και όταν την βλέπουμε, είναι μια ευκαιρία για να καθαρίσουμε αυτήν τη ενέργεια στον εαυτό μας.
Μην κρίνουμε τους ανθρώπους με το ανοικτό κέντρο Καρδιάς υπερβολικά σκληρά όταν διογκώνουν το φως του προσδιορισμού μας.
Οι κεντρικές πύλες της Καρδιάς 40 και 51 είναι και οι δύο μέρος των καναλιών που μεταβιβάζουν την ενέργεια από το Συναισθηματικό στην Καρδιά και από κει στο Κέντρο Τζι.
Η Πύλη 40 είναι αυτή που προσδιορίζει την εξέλιξη της ανθρωπότητας μέσω των ατόμων με ολόκληρο το κανάλι καθορισμένο που συμμετέχουν –μαζί με άλλα κανάλια - στην δυνατότητα της θεραπείας του Συναισθηματικού με το να εξισορροπούν τον εαυτό τους (40) και μ αυτόν τον τρόπο και τους άλλους (37).
Η 51 επίσης συνάγει στο πιθανό άλμα από το 3ο στο 4ο chakra, οξυγονώνοντας το αίμα μέσω των πνευμόνων αναπνέοντας, στη σύνδεσή της με το Ji, το Prana. Αυτό το κατ εξοχήν Αριανό κανάλι 51/25 μπορεί να εκκινήσει το Ξύπνημα – 20/10- σε μια άλλη διάσταση, της υψηλότερης αγάπης και του δέους για το μεγαλείο της θείας παρουσίας.

Εάν λοιπόν έχουμε το κέντρο της Καρδιάς ακαθόριστο, ο τρόπος εξαγνισμού του είναι να σταματήσουμε τους διαξιφισμούς και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από το πλήθος των τρόπων με τους οποίους προσπαθούμε ν αποδείξουμε το στίγμα μας.
Τα αφήνουμε να φύγουν δεν έχουν να κάνουν με μας ... Δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας, έτσι μετατοπίζουμε ην προσοχή μας σ αυτό που χρειάζόμαστε για να αισθανθούμε καλά.

Το μέρος μας στον εξαγνισμό όταν έχουμε καθορισμένο αυτό το κέντρο είναι το να προσέξουμε το πότε κάποιος γύρω μας γίνεται αμυντικός και να ελέγξουμε εάν αισθανόμαστε ανήσυχοι. Σ αυτή την περίπτωση, ανάβουμε το φως ..και κάνουμε ένα διάλειμμα. Ίσως είναι πιθανόν να είμαστε εμείς που προκαλούμε την ταλαιπωρία ή ίσως ακόμη και ζημιά στους άλλους , και μπορούμε να μετατρέψουμε αυτήν την ενέργεια βλέποντας τον εαυτό μας έστω και μεγενθυμένο στον καθένα....
αυτός είναι ο τρόπος του Tao.
Κάθ ένας από εμάς είναι αρμόδιος, και μπορούμε να καθαρίσουμε τους τομείς της συνειδητότητας μας, κάτι που απλοποιείται πάρα πολύ με το να καταλάβουμε αληθινά τα σχέδιά μας - όχι μόνο με το να παπαγαλίζουμε ελκυστικές φράσεις - αλλά την ίδια την ενεργητική υπογραφή της λειτουργίας και της δυσλειτουργίας της αύρας μας, το μαγνητικό πεδίο που ακτινοβολούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου