Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανακάλυψε ποιος είσαι, τι κάνεις εδώ?

Ανακάλυψε ποιος είσαι
Τι κάνεις εδώ?
Κανένας δεν φαίνεται να είναι σε θέση να θυμηθεί από που προήλθαμε, γιατί ήρθαμε εδώ στον πλανήτη Γη, ή ακόμα τι είναι αυτό που εμείς εκπληρώνουμε εδώ. Είναι όλα ένα μεγάλο μυστήριο, μοναδικό στον κάθ έναν από μας, και όμως κατά την διάρκεια των χιλιετιών, έχουν υπάρξει χιλιάδες προσπάθειες να διευκρινιστεί η παρουσία μας εδώ.
Οι θρησκείες, οι διαλογισμοί, οι γιόγκα και οι φιλοσοφίες έχουν εφευρεθεί, και συστήματα έχουν δημιουργηθεί συμπεριλαμβάνοντας την Αστρολογία, το I- Ching, τις Ρούνες, το Tαρό, και πολλά άλλα που έχουν χρησιμοποιηθεί από μερικές από τις ευφυέστερες καρδιές και μυαλά για να μας βοηθήσουν ν ανακαλύψουμε περισσότερα για μας.
Κανένας δεν ξέρει πραγματικά το από που αυτά τα συστήματα έχουν προέλθει ή γιατί ακριβώς λειτουργούν, εκτός από το ότι καθένα τους, μπορεί να παρουσιάσει κάτι από την αλήθεια για την ζωή στην γη. Γιατί καν χρειάζεται να ξέρουμε;
Ίσως η απάντηση να σχετίζεται απλά με το γεγονός ότι τελικά είμαστε, όχι Ανθρώπινοι Δράστες, αλλά Ανθρώπινα Όντα.
Ηουσιαστική ερώτηση, είναι η Ύπαρξη και,
ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ!
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας σ αυτόν τον θαυμάσιο πλανήτη, μας δίνεται η ευκαιρία να μελετήσουμε – σε όσους έχουν αυτήν την ανάγκη-, συστήματα με πολλά διαφορετικά υπόβαθρα.
Όπως την αστρολογία, το Ι- Ching, το Tαρό, την Nουμερολογία και όλα τ άλλα, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, ως επί το πλείστον διανοητικά.
Η άφιξη του πρώτου Υδροχοϊκού συστήματος
Στις πρώτες λίγες ημέρες του 1987, ένα γεγονός διαδραματίστηκε που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια προσωπική εμπειρία για τον καθέναν εάν ήμασταν φτιαγμένοι γι αυτό, αλλά έγινε αισθητό μόνο από λίγους, και απ ότι ξέρουμε έως τώρα, μόνο από έναν. Το γεγονός ήταν η άφιξη αυτού που ονομάζεται το Σύστημα του Ανθρώπινο Σχεδίου. Το άτομο που κατέγραψε την άφιξή του ήταν ένας Καναδός που ονομαζόταν Robert Alan Kracowitz, a.k.a.,
RA Uru HU.
Ο RA έχει διηγηθεί την ιστορία του αρκετές φορές και με διάφορους τρόπους. Εν περιλήψη, η ουσία αυτού που θυμάμαι είναι ότι, ένα βράδυ, επιστρέφοντας στο εξοχικό σπίτι του στο νησί Ibiza (μια επαρχία της Ισπανίας στην Μεσόγειο) μπήκε μέσα έναν "πεδίο-δύναμης" και "καταλήφτηκε" από αυτό που περιέγραψε ως "φωνή." Είπε ότι είχε αφήσει ανοικτή την πόρτα του εξοχικού σπιτιού του και γυρνώντας ο σκύλος του, ο Barley Baker, μπήκε πρώτος, γαβγίζοντας και μ όλες τις τρίχες του σηκωμένες, και είχε πέσει στο πάτωμα σαν πυροβολημένος. Ο RA τότε ωθήθηκε στο γραφείο του και άκουσε μέσα του μια ερώτηση: "Είσαι έτοιμος για δουλειά;" Στην οποία, προφανώς, καμία απάντηση δεν αναμενόταν.
Ο Barley Baker παρέμεινε ξαπλωμένος, και σηκώθηκε μόνο μερικές ημέρες αργότερα.
Για τις επόμενες 8 ημέρες και νύχτες, ο RA προωριζόταν για να περάσει μέσα από πολλές εμπειρίες.
Αυτό που του είχε αποκαλυφτεί, ήταν η συμπύκνωση ενός συστήματος που θ ασκήσει τεράστια επίδραση στην ζωή καθενός που το αγγίζει. Στον Ρα παραδόθηκε ο τρόπος που λειτουργεί το Πρόγραμμα, η ίδια η Μάγια, και παραδόθηκε στον RA στην ολότητά του - Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου είναι μόνο μέρος του- αλλά δεν του λέχθηκε τι να το κάνει ή πώς να το διαβάσει... αυτό είναι κάτι που έχει εξελιχθεί βαθμιαία από την ήμέρα της μοιραίας εμπειρίας του.
Ο Αντίκτυπος του Ανθρώπινου Σχεδίου
Όταν ήρθε στα χέρια μου το Σχέδιο το 1999, ήξερα ότι ήταν αυτό που γύρευα, μια απάντηση σε κάποια εσωτερική μου ανάγκη, το σύστημα με το οποίο επρόκειτο ν ασχοληθώ.. Η αναγνώριση ήταν άμεση, κι ευχαρίστησα σιωπηλά οτιδήποτε με κάποιο τρόπο με προετοίμασε για να μπορέσω ν αντιληφθώ αυτό το νέο σύστημα.
Μελέτησα το Σχέδιο έντονα, επιδιώκοντας να κατανοήσω όλες τις πτυχές του και να το ενσωματώσω στην ζωή μου. Αργά και σταθερά η διαδικασία του Ανθρώπινου Σχεδίου έχει εξελιχθεί πολύ πέρα από το αναμενόμενο και, προσωπικά, διαπιστώνω ότι στην ζωή μου πολλά παλαιά ασυνείδητα σχέδια έχουν εξελιχθεί σε μια πιο συνειδητή γνώση μέσω της ενσωμάτωσης της κατανόησης του Σχεδιασμού μου.
Κατά τη διάρκεια των ετών από το 1999, έχω προσέξει και τις ζωές των γύρω μου – όσων τουλάχιστον είχαν την ικανότητα αντιληφθούν αυτήν την γνώση, και στον βαθμό που αυτό τους ήταν δυνατό να την εφαρμόσουν, να γίνονται όλο και περισσότερο προσωπικά σημαντικές και χαλαρωμένες καθώς τραβιόμαστε όλο και βαθύτερα στον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη του ποιοι είμαστε και του πώς ζούμε τις ζωές μας.
Οι επικοινωνίες με τους φίλους και την οικογένεια μου έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά από την μεριά μου, μέσω του σεβασμού του Σχεδιασμού τους. Καταστάσεις, που στο παρελθόν θα είχα περάσει ώρες και ημέρες απορώντας για το πως θα τις αντιμετώπιζα, έχουν διαλυθεί, αφήνοντας το χώρο για τις λύσεις να εμφανιστούν φυσικά.
Θα πρέπει εδώ σ αυτό το σημείο προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να πω ότι είναι μια πολύ μοναχική πορεία, που όμως δεν θ άλλαζα με τίποτα άλλο…ίσως γιατί έχω το προφιλ του Ερημίτη, είτε γιατί στην χώρα μου δεν υπάρχει ακόμα αρκετή αντίληψη του Σχεδίου.. για κάποιον λόγο κατανοητό ***και μη..
Όπως και νάχει δεν γεννάται θέμα ως προς εμένα τουλάχιστον, ότι το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι το εργαλείο γι αυτήν την εποχή, στο άνοιγμα της εποχής του Υδροχόου.
Τι είναι αυτή η Υδροχοϊκή Εποχή?
Είναι κοινή γνώση ότι μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εντελώς σε συμφωνία ως προς το πότε ακριβώς αφήνουμε την Εποχή των Ιχθύων, και συνεπώς από πότε εφαρμόζεται η εποχή του Υδροχόου. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα τα όριά τους σ αυτήν την εποχή που η κάθε μια τους διεισδύει μέσα στην άλλη. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το έτος 1781, ο πλανήτης Ουρανός, ο "κυρίαρχος" πλανήτης του Υδροχόου, ανακαλύφθηκε από τον αστρονόμο, Herschel.
Εάν κάποιος μελετήσει την ιστορία του κόσμου από το 1781, μπορεί να φανεί ότι οι ανθρώπινες πρακτικές και οι κώδικες της δεοντολογίας έχουν αλλάξει αρκετά. Μερικές από τις εμφανείς επιδράσεις που μπορούμε να περιμένουμε με την μετατόπιση από τους Ιχθείς στον Υδροχόο είναι η μετακίνηση μακριά από τα "πιστεύω" και τα δόγματα στην "λογική" και στην επιστήμη, μια αλλαγή από την διαβάθμιση της Ιεραρχίας του Κύριος - υπηρέτης - Ιχθύων / Παρθένου - σε μια κοινότητα που θα σχετίζεται σ ένα επίπεδο ισότητας που θα βασίζεται στην αυτό-αγάπη και στον αυτό-σεβασμό, μια μετατόπιση από την χωριστικότητα και τον Εθνικισμό σ ένα συναίσθημα ενός ενιαίου πλανήτη και ενός παγκόσμιου χωριού.
-Λέοντα/Υδροχόου-
Στο ξημέρωμα της Υδροχοϊκής Εποχής, το νόημά της μπορεί να συνοψιστεί σε μια λέξη: Σύνθεση.
Τι είναι το σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού?
Το σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού είναι μια σύνθεση των σύγχρονων επιστημών, της φυσικής, της αστροφυσικής, της βίο και της γενετικής χημείας, και τουλάχιστον τεσσάρων από τα μεγάλα εσωτερικά συστήματα της παλαιάς εποχής : της Αστρολογία, του Ι- Ching, της Καμπάλας και του συστήματος των Τσάκρα. Αυτά τα τέσσερα εσωτερικά συστήματα είναι υφασμένα μαζί για να παραγάγουν έναν χάρτη για όλα τα γνωστά πράγματα, τα ζωντανά και τα άψυχα στην Γη. Οι άνθρωποι έχουν τον πιο σύνθετο χάρτη σχεδίου και τα άψυχα αντικείμενα τον πιό ελάχιστα σύνθετο.
Λειτουργώντας με την ημερομηνία, τον τόπο και χρόνο της γέννησης, συντάσσεται ένας αστρολογικός χάρτης, που σχετίζει τον τόπο της γέννησης με τις τοποθετήσεις των πλανητών του ηλιακού μας συστήματός, και με τ αστέρια στον κόσμο που είναι γύρω από μας. Αντίθετα από την αστρολογία, που διαιρεί τον ουρανό σε 12 διαμερίσματα, ή Ζώδια το Ανθρώπινο Σχέδιο διαιρεί περαιτέρω τον ουρανό σε 64 ίσα τμήματα.
Το 64 αφορά δύο πράγματα: τα εξάγραμμα του Ι- Ching, το Κινεζικό Βιβλίο των Αλλαγών, στο οποίο υπάρχουν 64 εξάγραμμα που κάθε ένα περιέχει 6 γραμμές, και τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα, στον οποίον διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 64 γενετικά κοδώνια που περιστρέφονται γύρω από 6 αμινοξέα. Στο ανθρώπινο σχέδιο, η τοποθέτηση των αστεριών εξισώνεται με τα γονίδια, ενώ η πλανητική τοποθέτηση που σχετίζεται με τ αστέρια εξισώνεται με την ενεργοποίηση μέσα στα γονίδια.

Ο Human Design χάρτης δείχνει το μοναδικό μας γενετικό αποτύπωμα
τριγύρω στο εξωτερικό του τροχού

Tο Ασυνείδητο αποκαλύπτεται
Αντίθετα από την Αστρολογία, που διαβάζεται μόνο από τον γενέθλιο χάρτη, το Ανθρώπινο Σχέδιο συντάσσει έναν δεύτερο χάρτη για την τοποθέτηση του ήλιου ακριβώς 88 μοίρες πριν από την γέννηση. Αυτό αφορά μια στιγμή όταν υποβάλλεται το έμβρυο στο φαινόμενο του "ανοίγματος" του νέο-φλοιού. Έτσι, σε αυτήν την στιγμή, περίπου τρεις μήνες πριν από την γέννηση, γίνεται το κληρονομικό γενετικό αποτύπωμα. Οι πληροφορίες που επιστρέφονται από αυτόν τον υπολογισμό εκθέτουν όλη την γενετική (ασυνείδητη) κληρονομιά από τους γονείς αλλά πιο πολύ από τους παππούδες και τις γιαγιάδες και εκείνους μακρύτερα πίσω στο οικογενειακό μας δέντρο.
Έτσι, με δύο αστρολογικούς υπολογισμούς, ολόκληρη η γενετική κατασκευή, και η συνειδητή και η ασυνείδητη, καταχωρείται από την άποψη των εξαγράμμων και των γραμμών του Ι- Ching. Αλλά υπάρχει περισσότερη μαγεία, και αυτή βρίσκεται στην γραφική παράσταση του σώματος που συνθέτετε από την κατανόηση της Καμπάλας και του δέντρου της ζωής καθώς επίσης και του Χίντου συστήματος των Τσάκρα.
Ο Χάρτης του Ανθρώπινου Σχεδίου
Μέσα στην γραφική παράσταση του ανθρώπινου σώματος υπάρχουν 9 ενεργειακά κέντρα, κάθε ένα σχετίζεται με ένα όργανο ή έναν αδένα μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Τα κέντρα συνδέονται από τα "κανάλια", κατά μήκος των οποίων η ενέργεια μπορεί να ανταλλαχθεί μεταξύ των διάφορων κέντρων. Σε κάθε τέλος αυτών των καναλιών υπάρχουν 64 "πύλες". Οι πληροφορίες από τους αστρολογικούς υπολογισμούς, μετατρέπονται σε διάφορα από τα 64 εξάγραμμα, χρωματίζοντας έπειτα τις αντίστοιχες πύλες στην γραφική παράσταση του σώματος. Οι συνειδητές πύλες (από την στιγμή της γέννησης) είναι χρωματισμένες μαύρες, οι κληρονομημένες (ασυνείδητες) πύλες, κόκκινες.
Το αποτέλεσμα είναι μια "εικόνα" του γενετικού σχεδιασμού του ατόμου, το σχέδιο αυτού που είσαι εδώ να παίξεις ενεργητικά στην διάρκεια της ζωής σου. Όχι μόνο τα συνειδητά γνωρίσματα που είναι προφανή αλλά και τα ασυνείδητα επίσης.
Ένα Διάβασμα του Ανθρώπινου Σχεδίου
Η ικανότητα της ερμήνευσης της γραφικής παράστασης του σώματος σε λέξεις είναι κάτι που θα γίνεται όλο και καλύτερο κατά την διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, ακόμη και τώρα γίνεται σαφές ότι πολλά πράγματα μπορούν να εξηγηθούν από μια μελέτη της γραφικής παράστασης του σώματος σ όλα τα επίπεδα, πνευματικά, φυσικά, διανοητικά, συναισθηματικά, σεξουαλικά, μυστικιστικά, συγγενικά και υλικά, για να ονομάσουμε μερικά.
Αμέσως, μπορεί να παρουσιαστεί σ ένα άτομο στον χάρτη του το που και πώς μπορεί με συνέπεια και βάσιμα να λάβει τις σωστές αποφάσεις για την ζωή του, αποφεύγοντας κατά συνέπεια τις απογοητεύσεις και την πικρία που βιώνονται από την συμμετοχή στις λανθασμένες αναζητήσεις και την λανθασμένη επιχείρηση. Η λήψη των ορθών αποφάσεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ζωής που είναι ικανοποιητική.
Εν τούτοις οι περισσότεροι από μας εκπαιδεύονται από την γέννηση για "να βγουν και να το κάνουν να συμβεί," πραγματικά μόνο 12% του πληθυσμού είναι εξοπλισμένα ενεργητικά για να το κάνουν αυτό, οι υπόλοιποι από μας έχουμε ως σκοπό να περιμένουμε έως ότου να γίνει αντιληπτή καθαρά η "προσφορά" του να γίνει κάτι. Η γνώση του εάν έχουμε ως σκοπό "να κάνουμε", "να δράσουμε", ή "να περιμένουμε μια απάντηση ή μια πρόσκληση" μας σώζει από ανεξιστόρητη θλίψη και από απογοήτευση και μας δίνει το κλειδί στο να διαχειριστούμε την ζωή μας με ευκολία.
Ενώ οι περισσότεροι από μας είναι εύκαμπτοι και ικανοί να εργαστούν με τους άλλους μ έναν συνεταιριστικό τρόπο, άλλοι από μας έχουν ως σκοπό να ακολουθήσουν τον δρόμο τους χωρίς πρότυπα ρόλου, κυριολεκτικά για "να πάνε όπου κανένας δεν έχει πάει πριν." Αυτή η διαφορά μπορεί να φανεί σαφώς στο σχέδιο.
Όλοι μας είμαστε ανοικτοί "στον προσδιορισμό" στο πώς ζούμε τις ζωές μας από τους ανθρώπους γύρω από μας, προσδιορισμένοι να συμμετέχουμε στην ζωή από την άποψη "τους" παρά από την δική μας.
‘Όμως στην πραγματικότητα είμαστε εδώ για να ζήσουμε την ζωή μας, κι ένα διάβασμα του Ανθρώπινου Σχεδίου καθιστά σαφές το τι είναι συνεχές και σταθερό σε μας, το τι είναι βάσιμο δηλαδή, και το τι έρχεται και φεύγει με τις επιρροές των ανθρώπων γύρω από μας, και το ίδιο το πρόγραμμα... Επομένως, μπορούμε ν αποφύγουμε το να βλαφτούμε, ν απογοητευτούμε και να ζήσουμε την ζωή που προοριστήκαμε να έχουμε.
Οι χάρτες μπορούν να επικαλυφθούν ανάμεσά τους, έτσι ώστε να δούμε καθαρά το τι συμβαίνει σε μια σχέση, είτε αυτή είναι ρομαντική, γονική ή επιχειρησιακής φύσης.
Επιπλέον, μια ιατρική ομάδα συλλέγει τα στοιχεία όσον αφορά τα ζητήματα της υγείας που αντιστοιχούν στην παρουσία ή την απουσία ορισμένων εξαγράμμων μέσα στην γραφική παράσταση του σώματος. Τα αποτελέσματά τους είναι ήδη αρκετά καταπληκτικά, και παρέχουν τη δυνατότητα για διάγνωση και θεραπεία πολύ πιο απλούστερη και αποτελεσματική.
Tο γενικό αποτέλεσμα
Το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι έν απίστευτο εργαλείο που μπορεί να δείξει σε κάθ έναν από μας ακριβώς και με λεπτομέρεια το τι είμαστε εδώ για να ζήσουμε. Όταν πάρετε μια άποψη του εαυτού σας από το εσωτερικό, έρχεται μια θαυμάσια χαλάρωση, μια αυτό-αποδοχή και μια αυτό-αγάπη. Οι διάφορες περιπλοκές στις επικοινωνίες σε όλα τα επίπεδα της ζωής μπορούν να σβηστούν όταν αντιλαμβάνεσαι το πώς είσαι σχεδιασμένος να είσαι. Το ιστορικό θέμα του τι κάνουμε εδώ διαλύεται στην αποδοχή για το πώς είμαστε. Μας δίνεται ένας καταπληκτικός τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε καθαρά τους εαυτούς μας ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου στο οποίο κάθ ένας μας έχουμε έναν πολύτιμο ρόλο για να παίξουμε.
Η ζωή μας είναι ένας χορός μέσα σ όλη την Ύπαρξη. Το Ανθρώπινο Σχέδιο υπενθυμίζει σε σας την μουσική και την απόλαυση των μοναδικών βημάτων του χορού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου